|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  ŠE VEDNO VOZIM - VENDAR NE HODIM

  V četrtek, 6. 4. 2017, so dijake 3. in 4. letnika, Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, obiskali predstavniki zavoda Še vedno vozim - vendar ne hodim.
  Gosta, Žiga in Aljaž, sta z dijaki delila svojo zgodbo.

      

  Žiga je bil v mladosti navdušen športnik, bil je celo večkratni državni prvak v plesu. Pri 20. pa se mu je življenje postavilo na glavo. Vozil se je po cesti upoštevajoč vse predpise, ni bil pod vplivom alkohola, vendar pa ni bil pripet z varnostnim pasom. Pot mu je prestregel mlad fant z osebnim avtomobilom, se vanj zaletel, zaradi česar se je Žigov avto večkrat prevrnil. Ni je odnesel dobro. Poškodoval si je hrbtenjačo in tako postal paraplegik. Po 3-tedenski intenzivni negi v bolnišnici in dolgih mesecih v Rehabilitacijskem inštitutu v Soči, se je ponovno naučil osnovnih življenjskih funkcij. Kljub temu da je od takrat na vozičku, ima družino, se še vedno ukvarja s športom in je srečen.

      

  Nato nam je na kratko povedal svojo zgodbo še 26-letni Aljaž. Po zabavi se je vinjen usedel za volan in doživel nesrečo. Ta ga je zaznamovala kot tetraplegika.
  Oba predstavnika  nadaljujeta življenje pozitivno in predavata mladim o nevarnostih vožnje. Na nas sta naredila velik vtis in nas pozvala, naj bomo za volanom pozorni ter trezni.

  Po obeh govorih so se dijaki preizkusili še v hoji s »pijanimi očali« in izmerili naletno težo pri različnih hitrostih vožnje.
                                                                                                  
  Urška Jelševar 3.a