|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  Dijakinji Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije (3. b) zmagali na Prvem podjetniškem izzivu Dolenjske

  Mija Franko in Daša Radovan, dijakinji Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije (3. b), sta včeraj, 24. aprila 2017, zmagali na Prvem podjetniškem izzivu osnovnih in srednjih šol Dolenjske. Na izzivu je sodelovalo 11 ekip iz sedmih srednjih in osnovnih šol. Naši dijakinji sta pripravili najboljšo rešitev izziva na temo zidaniškega turizma, ki ga je pripravil Kompas Novo mesto.

      

  Prvi podjetniški izziv se je odvijal na temo zidaniškega turizma, povečanja njegove prepoznavnosti in števila nočitev s strani turistov. Šlo je za realen izziv, s katerim se sooča Kompasov produkt Turizem v zidanicah. Ekipe osnovnih in srednjih šol so v treh tednih samostojnega dela dobro spoznale omenjene probleme, na terenu anketirale potencialne kupce ter pripravile rešitve za povečanje števila nočitev v posameznih zidanicah.
   
  Na zaključnem dogodku v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik so ekipe v strnjeni, 3 minutni predstavitvi skušale navdušiti komisijo, ki sta jo sestavljala direktor Kompasa Novo mesto Matjaž Pavlin ter podjetniški mentor Janez Gorenc. Pri prvem izzivu so sodelovale srednje šole Ekonomska šola Novo mesto, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Gimnazija Novo mesto ter osnovne šole OŠ Center, OŠ Drska, OŠ Šentjernej in OŠ Frana Metelka Škocjan. Novi podjetniški izziv se bodo odvijali v naslednjem šolskem letu.
   
  Več: http://www.rc-nm.si/zakljucen-prvi-podjetniski-izziv-dolenjske/