|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  DUBLIN & LONDON

  Bila je sreda, 8. marec 2017, ko se je 45 dijakov naše šole zbudilo v veselo jutro in z velikimi pričakovanji. To je bil namreč dan našega odhoda v London in Dublin, katerega smo se veselili že celo šolsko leto.
  Ob dvanajstih smo se odpeljali proti letališču v Milanu. Pot je bila precej dolga in skoraj vsak je na avtobusu vsaj za trenutek zatisnil oči. A popolnoma nas je prebudilo letališče. Za nekatere izmed nas je bil to prvi polet in nestrpno smo čakali, da se končno prebijemo skozi ves proces pregledovanja prtljage in »bordingov« ter se končno vkrcamo na letalo. Čeprav je bila že noč, je polet v vseh nas prebudil ogromno zanimivih občutkov – ne samo da smo prvič leteli, tudi naše potovanje se je končno zares začelo.

                                                                                                                                                                      

  Ko smo prišli na Irsko, je bila po njihovem času ura ena zjutraj, zato smo se takoj napotili v hotel in tam skoraj v trenutku zaspali. Naslednji dan pa nas je končno čakal ogled irskega podeželja, kjer smo spoznali, kako je biti Irec. Pekli smo kruh brez kvasa, se preizkusili v irskem plesu, igrali na bobne, molzli krave, božali ovce in pse. V polno »nabasani« prikolici smo se odpeljali do šotišča, kjer je nekaj pogumnežev celo preizkusilo hojo po »vdirajočem se blatu«. Seveda smo se naučili tudi nekaj irskih pesmi. Postregli so nam tudi z odličnim kosilom, ki pa je bilo še toliko slastnejše, ker smo zraven jedli kruh, narejen izpod naših rok.

       

  Popoldne je sledil ogled Dublina. Ustavili smo se pred pivovarno Guinness in pred kipom Molly Malone ter na obeh mestih zapeli irsko tradicionalno pesem o Molly Malone. Ogledali pa smo si tudi eno izmed dublinskih najelitnejših univerz »Trinity College«. Po tem nas je ponovno čakal polet  proti Birminghamu.

      

  Tretji dan smo izkusili resničnost Shakespearovih besed: „All the world's a stage«‟ (Ves svet je en sam oder.), saj smo se na ulicah Stratforda na ves glas »drli« različne besede in stavke. Stratford-upon-Avon je Shakespearovo rojstno mesto, zato smo tam videli tudi njegovo rojstno hišo, si ogledali njegov spomenik ob reki Avon in spoznali marsikaj novega o njegovem življenju. Popoldne pa smo obiskali muzej Thinktank, kjer smo raziskovali svet znanosti in tehnologije in sicer v preteklosti, danes ter v prihodnosti.

    

  Sobota je bila »najslajši« dan našega potovanja, saj smo obiskali eno največjih tovarno čokolade - Cadbury. Že ob vstopu so nam razdelil štiri vrste čokolade, ki smo jih med ogledom tovarne pridno glodali. Spoznali smo zgodovino izdelave čokolade od Aztekov naprej. Poskusili smo še vročo čokolado in si ogledali 4D čokoladno pustolovščino. Seveda pa smo na koncu svoje kovčke dodobra založili z okusno čokolado.

    

  Popoldne pa smo se z vlakom končno odpeljali proti Londonu, kjer nas je čakal muzej voščenih lutk Madame Tussauds's. Zvečer smo se zapeljali še malo po Londonu, si ogledali Tower Bridge, ljubitelji glasbe pa smo se ustavili tudi ob odličnih uličnih glasbenikih.

                                                                

  Zadnji dan je bil v celoti »londonski«. Ne samo da smo si cel dan ogledovali glavno mesto Velike Britanije, tudi vreme je bilo čisto angleško. Po celem tednu dokaj lepega vremena nas je tokrat dohitel dež, a to ni vplivalo na naše razpoloženje. Navdušeno smo se podali na raziskovanje tega velikega mesta. Sprehodili smo mimo gledališča Globe, čez Millenium Bridge (most le za pešce), si ogledali najvišjo stavbo na otoku - Shard, se peljali z dvonadstropnim avtobusom in s podzemno železnico, se ustavili na trgu Trafalgar … Seveda smo se sprehodili tudi mimo konjeniške straže ter po parku St. James prišli pred Buckinghamsko palačo, kjer smo dočakali menjavo kraljeve straže. Najboljši in najbolj nepričakovani del tega dne pa je bil gotovo sprehod mimo prizorišča snemanja filma. Ker pa smo vsi preveč navdušeno opazovali igralce, maskerje, snemalce in vso drugo ekipo, se ni nihče spomnil povprašati za naslov snemanega filma.

         

  Tako se je naš izlet kar preveč hitro približal koncu. Sledil je še zadnji let do brniškega letališča in še kratka pot proti šoli. Pot smo preživeli ob petju irskih pesmi in podoživljanju vseh lepih trenutkov, preživetih na teh dveh otokih. Vsi smo uživali, spoznali mnogo novih prijateljev, predvsem pa z izleta odnesli mnogo lepih spominov in na novo pridobljenega znanja.
   
  Tina Brcar, 3. b