|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  Ekskurzija v Rim, Pompeje in Neapelj

  Prvi dan v juniju  je ob deveti uri zvečer izpred Tuša v Novem mestu odpeljal avtobus
  z dijaki prvih letnikov biotehniške gimnazije, ki smo s profesorji informatike, slovenščine in zgodovine ter odličnim vodičem Simonom odšli proti Italiji. Šli smo na ekskurzijo v  Rim, na Vezuv, v Pompeje in Neapelj, da bi spoznali zgodovinske, naravne in kulturne znamenitosti.
  Vožnja je trajala celo noč, kar je bilo naporno, a smo se nekako znašli in se poskusili spočiti za naslednji dan. V zgodnjih jutranjih urah smo prispeli v Rim. Po mestu nas je vodil vodič Simon, ki nam je povedal neznansko veliko zanimivih podatkov in zgodb.
   Razkazal nam je papeško državo Vatikan, obrežje reke Tibere, Fontano Trevi, Panteon, forum, Kolosej, Španske stopnice … Skratka naporen, a izjemno zanimiv prvi dan, ki se je končal z odhodom v hotel, kjer so nas čakale italijanske specialitete.

      

  V soboto smo se povzpeli na vulkan Vezuv, kjer nas je na vrhu čakal prelep razgled na Neapelj, Neapeljski zaliv in okolico. Nato smo se spustili do Pompejev, kjer smo si ogledali to nesrečno antično mesto ter bili presenečeni nad njegovo zgodovino. Za konec dneva nas je čakal še  Neapelj, rojstni kraj pice margerite, kjer smo si privoščili odličen sladoled. Zadnji dan smo se ustavili v Kalistovih katakombah, nato pa še v mestecu Tivoli s čudovito vilo, fontanami, kipi in vrtovi.
  Ekskurzija v Rim je bila za vse dragocena izkušnja, ki je  ne doživiš vsak dan, saj smo videli in izvedeli veliko zanimivega, se še bolje spoznali s sošolci in gradili nove prijateljske vezi.

  Karolina Blagojević, 1. a