|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  IGRAJMO SE KEMIJO

  V petek, 10. 2. 2017, in v soboto, 11. 2. 2017,  smo imeli dijaki 1. a in 1. b razreda gimnazije medpredmetni timski pouk. Skupaj z nami so bile v razredu kar štiri profesorice – za kemijo, angleščino, slovenščino in likovno umetnost.

        

  Vsak dijak je dobil kartico z opisom  kemijskega poskusa,  vendar so bili vsi zapisani v angleščini. Naša naloga je bila, da svoj poskus prevedemo v slovenščino in ga slovnično in pravopisno pravilno zapišemo. Vsi smo imeli polne roke dela, saj se je naloga izkazala za veliko zahtevnejšo, kot smo pričakovali. Pri prevodu so nam pomagale profesorice za kemijo, saj so bili v poskusih mnogi kemijski izrazi, slovenščino in angleščino. Prevedena besedila smo nato natipkali v Wordu, pri tem nam je pomagal profesor za informatiko. Medtem ko smo čakali, da se naši prevodi natisnejo, smo z mentorstvom profesorice za likovno umetnost izdelali vsak svojo likovno stvaritev kot predstavitev svojega poskusa. Med delom so nas obiskali učenci iz OŠ, ki so prišli na informativni dan.
  Ko so bili prevodi natisnjeni, smo nanje prilepili likovno izdelano naslovno stran in vse skupaj dali plastificirati.

           

   Pouk je bil zabaven in poučen, saj smo se naučili mnogo novih stvari. V petek popoldne pa smo imeli delo tudi doma, saj smo morali svoje poskuse pripraviti in preizkusiti ter se pripraviti za govorni nastop, kajti naslednji dan smo vsak svoj kemijski poskus tudi predstavili. Čeprav smo v šoli preživeli sobotno dopoldne, smo se zabavali. Vsak je predstavil svoj poskus, nekateri v slovenščini, nekateri pa celo v angeščini. Nekaj boljših in zabavnejših poskusov smo predstavili tudi našim sobotnim  obiskovalcem.
  Ure so ob sproščenem vzdušju hitro minevale. Pridobili smo veliko novega znanja na področju kemije, slovenščine in angleščine, seveda na veliko zabavnejši način.

  Zapisala: Sara Racman, 1. a