|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  KOMISIJA ZA DELO Z MLADIMI PRI OZRK NOVO MESTO JE IZBRALA NAJPROSTOVOLJKO IN NAJPROSTOVLJSKO SKUPINO

  V torek, 8. 5. 2017, je bila v kategoriji Naj prostovoljka izbrana Daša Radovan, dijakinja naše šole (3. b). Daša je v šolskem letu 2016/2017 opravila preko 456 ur prostovoljnega dela. 
   
  Daša deluje v okviru prostovoljske skupine na šoli »Z roko v roki« in je izjemno dejavna tudi v drugih društvih, zavodih, inštitucijah (Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Društvo Sonček, Društvo Eternia). 

  V kategoriji Naj prostovoljska skupina pa je bila izbrana skupina Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije »Z roko v roki« (Daša Radovan, Irena Žibert, Larisa Gorše in Taja Keber) , ki je opravila okoli 238 prostovoljnih ur. Svoja prizadevanja so izkazovale pri promociji prostovoljstva, pri delu z dijaki s posebnimi potrebami, izvajale so delavnice o drugačnosti za dijake, pisale članke, delovale v okviru  Društva Sonček, DRPD-ja in se usposabljale za mladinske voditelje…

  Preko teh aktivnosti so s svojo prisotnostjo in empatičnostjo z lahkoto še dodatno prepoznavale, kaj je potrebno spreminjati in ponujati v šolskem prostoru za potrebe sočloveka, da bodo pot so sebe spoznali tudi tisti dijaki, ki so v skritih kotičkih svoje nemoči čakali, obstali. Krepile so vrednote in zavedanje, da smo na tem svetu pomembni drug za drugega… Spoznavale so nove dimenzije, kako se približati sočloveku, kar so z veliko taktnosti poučno in spretno vnašale v naš šolski prostor in nas s svojo držo učile, kaj pomeni »biti človek«.  

  Njihova odgovornost, prepričanja in vedenja so skozi vlogo prostovoljk presegle pričakovanja zastavljenega programa in potrdila misel, da na mladih svet stoji.  Zaradi velike senzibilnosti so v pogovorih izkazovale zanimanje za dvig kakovosti življenja posameznikov in skupin.

  Iskrena hvala in iskrene čestitke ob prijemu priznanja.
   
  Mentorica: Irena Avsenik