Novice

ŠOLSKA POČASTITEV DNEVA DRŽAVNOSTI IN PODELITEV SPRIČEVAL

Dijake vseh letnikov, razen zaključnih, obveščamo, da je v ponedeljek, 24. junija 2019, ob 8. uri, proslava ob dnevu državnosti ter podelitev spričeval in obvestil o uspehu.

Proslava ob dnevu državnosti ter podelitev spričeval, priznanj in knjižnih nagrad bo potekala v veliki predavalnici. Po prireditvi ob zaključku šolskega leta se boste skupaj z razredniki odpravili v učilnice po razporedu, kjer boste prejeli spričevala ter priznanja.

GORSKI STRAŽAR

V četrtek, 30. 5. 2019, smo se  dijaki  1., 2. In 3. letnika, programa naravovarstveni tehnik, odpravili na ekskurzijo proti Gorenjski, kjer smo dokončno opravili tečaj za gorskega stražarja.  Naša prva postojanka je bila pri slapu Peričnik. Slap smo si zaradi slabega vremena ogledali le od daleč, pa vendar nas je s svojo lepoto popolnoma prevzel. Po kratkem odmoru smo se z avtobusom odpravili v Mojstrano, kjer smo si ogledali Planinski muzej. V muzeju smo si ogledali tudi film, ki je vsem zares prikazal, kolikšna je lepota slovenskih gora.

5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije

Zdravko Počivalšek in Jasna Kržin Stepišnik

5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov KONZORCIJA BIOTEHNIŠKIH ŠOL SLOVENIJE  »KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«  je potekalo v torek, 14. 5. 2019, na BIC Ljubljana. 96 dijakov in študentov iz 10 šol se je preizkusilo na letošnjo temo »Kulinarična dediščina – Uživam tradicijo« v različnih kategorijah s področij živilstva, kulinarike, vizualne umetnosti in kulinarične dediščine, izdelke pa je v vsaki kategoriji ocenjevala komisija.

RAZPORED PREDMETNIH, DOPOLNILNIH, IN POPRAVNIH IZPITOV (spomladanski rok 2019)

Sreda, 29. 5. 2019, 8.00

INTERESNE DEJAVNOSTI – športni dan

Prostor: igrišče

Komisija: A. Zoran, I. Adamčič, S. Zalokar

 

Sreda, 29. 5. 2019, 13.30

Prostor:  IP

Strokovni modul:  PREDELAVA MESA

Komisija: S. Hude, D. Košak, I. Kočevar

 

Sreda, 29. 5. 2019, 13.30

Prostor:  IP

Strokovni modul:  OSNOVE ŽIVILSTVA

Komisija: S. Hude, D. Košak, I. Kočevar

 

Četrtek, 30. 5. 2019, 13.45

Prostor: IP

Strokovni modul:  VZDRŽEVANJE IN HIGIENA DELOVNIH PROSTOROV

Medpredmetna povezava v Cerknici

V sredo, 22. 5. 2019, smo se dijaki 3.a, b, d in e razreda, odpravili proti Primorsko-notranjski regiji. Naš prvi cilj je bila kraška dolina Rakov Škocjan. Obisk te slikovite doline, nastale iz kraške jame z udiranjem in rušenjem stropa, ni nikogar pustil ravnodušnega.

Nato smo našo pot nadaljevali do vznožja Slivnice. Polni zagona smo se zagnali proti vrhu. Kmalu nam je sicer začelo zmanjkovati sape, a smo se, navkljub vsemu, zariplih obrazov na koncu le prebili do vrha.

Zapisala: Amadeja Mencin, dijakinja 3. a

 

Za las je ušlo zlato mladim raziskovalkam z biotehniške gimnazije

V torek, 14. maja 2019, so se tri dijakinje 4. a z biotehniške gimnazije: Ajda Brkopec, Lara Redek Žnidaršič in Špela Grmovšek, uvrstile na 53. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije v Murski Soboti, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Predstavile so svojo raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv uporabe različnih topil na ekstrakcijo kurkuminoidov in njihovo antimikrobno delovanje na bakterijo Staphylococcus aureus, ki so jo izdelale pod mentorstvom profesorice kemije, Vojke Zupančič, univ. dipl. kem..

Dijaki programa kmetijsko-podjetniški tehnik sodelovali na delavnici opolnoMOČEN KMET

Skupinska slika delavnice opolnoMOČEN KMET

Mladi kmetje predstavljajo prihodnost slovenskega kmetijstva in s tem pomembno sooblikujejo tudi naše okolje. S svojim kmetovanjem prispevajo k prehranski oskrbi, ohranjajo krajino, krepijo pa tudi razvoj podeželja.

Dijaki programa kmetijsko-podjetniški tehnik (4.d in 4. f) so sodelavali na delavnici opolnoMOČEN KMET, ki jo je organizirala Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) v torek, 14. maja 2019, v prostorih Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije.

 

Uspeh naših dijakov na državnem posamičnem atletskem prvenstvu v Mariboru - 15. maj 2019

Tjaša Zajc je v suvanju krogle dosegla odličen rezultat - 14,11 m in zasedla 3. mesto. Aljaž Lenič je bil v teku  na 1000 m odličen 5. z rezultatom 2:45,38. V skoku v višino pa je dijakinja Neja Žnidaršič zasedla 6. mesto (1,50 m), Jaka Petkovič pa 7. mesto z 1,70 m.

Vsem skupaj iskrene čestitke za dosežen uspeh.