Novice

Obvestilo staršem in dijakom - Izobraževanje na daljavo

Spoštovane dijakinje in dijaki, spoštovani starši in skrbniki!

 

Zaradi izjemno resne epidemiološke situacije in zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa Covid-19, se bo na podlagi sklepa ministrice za izobraževanje, znanost in šport, s ponedeljkom, 19. 10. 2020 začasno začel izvajati vzgojno-izobraževalni proces na daljavo.

Vlada bo med jesenskimi počitnicami preverila epidemiološko situacijo v državi in na podlagi tega sprejela nadaljnje odločitve.

(Z)migajmo se na Grmu!

2. in 3.  ter 9. in 10. oktobra 2020 je na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji potekala aktivnost programa  ZUIP (Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti). Poleg dijakov Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, so se dejavnosti priključili še dijaki Gimnazije Novo mesto, Ekonomske šole in Šolskega centra Novo mesto. V štirih delovnih dneh so dijaki omenjenih šol na podjetniški način reševali podjetniški izziv, ki ga je pripravil Razvojni center Novo mesto. Letošnji podjetniški izziv je bil (Z)migajmo se!

Zlati maturantki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije na sprejemu pri županu MO Novo mesto

Župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, je v torek, 22. septembra 2020, sprejel zlate maturante novomeških srednjih šol, ki so v šolskem letu 2019/20 dosegli najboljše rezultate na splošni in poklicni maturi. Z delom, vztrajnostjo in trudom sta dosegli zastavljene cilje tudi diamantna maturantka Nina Pečarič (kmetijsko-podjetniški tehnik, 23 točk) in zlata maturantka Urška Pajk (naravovarstveni tehnik, 22 točk). Nina Pečarič se bo tudi udeležila sprejema na Brdu pri Kranju, kjer bo diamantnim maturantom čestitala ministrica za izobraževanje, znanost in šport,  Dr. Simona Kustec.

 

Športni dan malo drugače - spust s kajakom po reki Krki

V torek, 15. 9. 2020, smo se dijaki 4. a letnika po pouku odpravili v Male Lese, kjer nas je čakalo adrenalinsko doživetje. Vožnja s kajaki po reki Krki. Po bitki z neoprensko obleko in lovom ravnotežja na vodi, smo odveslali proti Zagradcu. Tu pa smo naleteli na jez, s katerega se je bilo potrebno spustiti in ni uspelo vsakemu ohraniti ravnotežja. K sreči je bil dan vroč. Dan smo zaključili utrujeni in s prijetnimi spomini.

 

GRMSKI NARAVOVARSTVENIKI NA GORJANCIH

Gorjanci, 8. 9. 2020 – Dijaki 2. D smo včeraj na Gorjancih spoznavali okolje in pridobivali znanje o oglju.

V torek, 8. 9. 2020, smo se dijaki 2. c in 2. d zbrali pred šolo in se ob 7:30 odpeljali proti Gorjancem.

Najprej smo se ustavili ob izviru Gospodična, kjer smo odvzeli vzorce vode, katere smo označili z etiketami. Legenda o Gospodični govori o postarani in hudo bolni grajski gospe, ki se je napila zdravilne studenčnice in se čudežno pomladila in ozdravela. Zatem je sledil ogled gozda in iskanje lišajev, da bi ugotovili stanje čistosti zraka. Nato smo imeli odmor.

PRVI ŠOLSKI DAN IN SPREJEM NOVINCEV

                                                                           

Spoštovani dijaki in dijakinje!

Z nestrpnostjo pričakujemo začetek novega šolskega leta, ki bo za vse nekaj posebnega. Vrnili se bomo v šolo. Vzgojno-izobraževalno delo se bo po dolgem času zopet odvijalo v šolskih prostorih, kot ste bili navajeni. Skupaj si bomo prizadevali, da bo tako tudi ostalo, zato bomo dosledno upoštevali priporočila in navodila pristojnih institucij in protokole ravnanja, ki smo jih pripravili na šoli, in s tem poskrbeli za naše zdravje.

Obvestilo staršem pred pričetkom novega šolskega leta

Obvestilo staršem pred pričetkom novega šolskega leta

 

Spoštovani starši,

obveščamo vas, naj v šolo v novem šolskem letu prihajajo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

       2. Otroku ni bila odrejena karantena.

       3. V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.

100-odstotna uspešnost maturantov Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije na splošni maturi 2020

Maturant z najvišjim številom doseženih točk
Najuspešnejši letošnji maturantje

V ponedeljek, 13. julija 2020, so bili znani rezultati splošne mature.  Na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji je k spomladanskemu roku splošne mature pristopilo 30 dijakov in dijakinj letošnjega četrtega letnika biotehniške gimnazije. Uspešni so bili vsi dijaki, ki so tudi sicer dosegli lepo število točk.

Z rezultati smo na šoli zelo zadovoljni, saj so maturantje dosegli najboljši rezultat zadnjih let.

Iskrene čestitke vsem maturantkam in maturantom.

 

 

Nina Pečarič - zlata poklicna maturantka (Lep uspeh naših maturantk in maturantov)

Podelitev spričeval poklicne mature 2020

V torek, 7. julija 2020, smo na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji, na centru Grm Novo mesto podelili spričevala letošnji generaciji dijakov srednjega strokovnega in poklicno-tehniškega izobraževanja. Letošnjo poklicno maturo je opravljalo 60 dijakov, iz treh programov: kmetijsko-podjetniški tehnik, naravovarstveni tehnik in hortikulturni tehnik. Uspešnih je bilo kar 92 % dijakov.

TEKMOVANJE V DRESURNEM JAHANJU

Kot vsako leto sem se tudi letos udeležila tekmovanja v dresurnem jahanju na čudovitem posestvu Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije v Novem mestu. Tekmovanje je potekalo v soboto, 13. 6. 2020, v sodelovanju s konjeniškim klubom Krka - Grm Novo mesto. Nanj sem se pripravljala s pomočjo trenerja, tekmovala pa sem z odlično šolsko kobilo Jill, ki naju je ponesla v eni izmed kategorij na zmagovito prvo mesto. Ves čas in trud, ki je bil vložen v treninge, se je po koncu dneva izplačal in veselja se ne da opisati.

 

Sara Petrovič 4. d