|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  Mnenja naših dijakov

  Pozdravljen!

  Si se že kdaj vprašal, ali ti bo znanje, ki ga pridobiš na biotehniški gimnaziji sploh kdaj prišlo prav? Velikokrat slišiš, da ti laboratorijske veščine pridejo prav na vseh naravoslovnih fakultetah, da lahko povezuješ znanje biotehnologije in laboratorijskih vaj ipd. Vendar - kako lahko TI kot dijak to znanje uporabiš v vsakdanjem življenju?

  Prav gotovo se izkušnje poznajo v tvoji spretnosti in delu. Potem si znaš sam odgovoriti na marsikatero vprašanje, ki se ti zastavi v kakšni situaciji. Kaj pa če se zgodi, da kdo drug tebi zastavi vprašanje? Si pripravljen podati svoje znanje naprej?

  Čeprav sem svoje šolanje na »Bajnofu« že zaključil, vam želim posredovati svojo izkušnjo. Sam že več let kot animator sodelujem pri oratoriju – poletnih aktivnostih za otroke. Lani sem prišel na idejo, da bi otrokom približal svet naravoslovja, zato sem naredil kemijsko delavnico, letos pa sem jo dopolnil z biološko. V šoli sem si sposodil nekaj opreme, ki je bila za otroke nekaj povsem novega. Čaše, erlenmajerice in kapalke so jih povsem navdušile. Že povsem preprosti kemijski eksperimenti so izvabili velike nasmeške na njihove obraze. Ko pa je bila prisotna pena, iskrice ali smrdljiv vonj, pa je bilo navdušenje še toliko večje.

  Blaž v akciji
  Blaž v akciji:-))

  Bakterije in glive na gojiščih v petrijevkah
  Takole so videti bakterije in glive na gojiščih v petrijevkah

  Kar nisem mogel verjeti, kako so otroci hitro dojemljivi za novosti. Pod mikroskopom so z navdušenjem opazovali kvasovke in listne uši, svoje lase in cvetne liste. Kljub temu, da je bila potrebna velika previdnost tako zaradi opreme kot otrok, se je le-ta izplačala, saj so bili otroci zelo veseli, da so videli za njih še povsem neznane stvari.

  Pogled skozi mikroskop
  Pogled skozi mikroskop odstira skrivnosti

  Le kaj bo nastalo?
  Le kaj bo nastalo??

  Tako, morda se je tudi tebi porodila zamisel, kako bi svoje znanje širil naprej. Ne glej tako ozko znotraj meja šolskih klopi! Pojdi ven v svet in videl boš, koliko zanimivega te še čaka! 

  Blaž Franko, študent biotehnologije