Dijaki biotehniške gimnazije odlični na STARTUP VIKENDU v Novem mestu

Kaja Dragan in Pia Rak, dijakinji 3. letnika biotehniške gimnazije, sta s svojo podjetniško idejo PIK-POK, zmagali na že 10. STARTUP VIKENDU za dijake v Novem mestu, ki je potekal 5. in 6. novembra 2021.

STARTUP VIKEND 2021 je v okviru programa ¨Mladim se dogaja¨ organizirala Gimnazija Novo mesto v sodelovanju z  Razvojnim centrom Novo mesto. V dveh dneh so dijaki dveh srednjih šol pod vodstvom mentorjev, po modelu Design Thinking razvijali svoje podjetniške ideje. Prvi dan so ideje razvijali v šoli, drugi dan pa so ideje razvijali na daljavo preko videokonference ZOOM. Ob koncu drugega dneva so svoje podjetniške ideje predstavili komisiji, ki sta jo sestavljala ga. Irena Žagar in g. Miha Bradač. Dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije so razvijali naslednje podjetniške ideje:

- PIK-POK – etui za maske

- NACOLEY – gazirana pijača z medom

- AQINK – vodoodporne beležke

S svojimi podjetniškimi idejami so komisijo dobro prepričali tudi ostali dve ekipi, saj sta osvojili drugo in tretje mesto.

Program poteka po okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga zastopa SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Aktivnost sta koordinirala Mateja Prus in Mitja Turk

 

Kaja in Pia - zmagovalki 10. Startup vikenda