Domovinski dan – »Jutra so najlepša zjutraj« (Slovesnost ob mejnikih izobraževalnega zavoda Grm Novo Mesto - centra biotehnike in turizma)

Domovinski dan – »Jutra so najlepša zjutraj«

Slovesnost ob mejnikih izobraževalnega zavoda Grm Novo Mesto - centra biotehnike in turizma

 

V Sevnem, pod Trško goro, je bilo v petek, 15. oktobra 2021 slovesno in domovinsko. Na šoli smo z domovinskim dnem obeležili 30 let samostojne in neodvisne države Slovenije ter vlogo zavoda Grm Novo mesto pri tem, 135 let Kmetijske šole Grm Novo mesto, 60 let Srednje šole za gostinstvo in turizem, 20 let Višje strokovne šole in 10 let Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto.

Proslavo sta pripravila društvi MORiS pod vodstvom Antona Krkoviča in SKUD – FSDP Mati Domovina z nastopom De Niro AS Orchestra dijakov in študentov. Ob prireditvi je bila  razstava lokalnih pridelkov, izdelkov, kulinarike in ponudbe dijakov, študentov ter soustvarjalcev Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma.

Slavnostni govornik na prireditvi Domovinski dan – Jutra so najlepša zjutraj pod sloganom Praznujmo skupaj je bil predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle, ki je obudil spomin na dogodke izpred tridesetih let

Vzporedno z dogajanjem je ob 41. svetovnem dnevu hrane potekala konferenca z naslovom Boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje, ki jo je organiziral zaslužni profesor dr. Peter Raspor v sodelovanju z Grmom Novo mesto.

Posnetek prireditve si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=QiFPBbl5xWg