Gimnazijci 2. letnika v Bruslju

Dijaki 2. letnika biotehniške gimnazije smo se v sredo 7. 11. 2018 odpravili v Bruselj, kamor nas je povabil evropski poslanec dr. Igor Šoltes. V evropskem parlamentu smo se udeležili razprave o lokalni pridelavi hrane z naslovom From farm to fork (Od vil do vilic). Razpravo je vodil dr. Igor Šoltes, udeležili pa so se je še drugi gostje. Po razpravi smo si ogledali parlament, kjer nas je dr. Igor Šoltes tudi osebno sprejel.

V Bruslju smo ostali še naslednji dan, ko smo si ogledali mesto in njegove znamenitosti, kot npr. kip Manneken pis (nizozemsko: deček, ki lula), ki je simbol Bruslja. Mesto je znano tudi po izvrstnih čokoladah, pivu in vafljih. V eni od čokoladnic smo spoznali postopek izdelave čokoladic in poizkusili nekaj posebnih primerkov.  Popoldne smo si ogledali še skulpturo Atomium, ki predstavlja kristal železa. V devetih kroglah se ponuja razgled na mesto, v najvišji krogli pa se nahaja tudi restavracija.

V hotelu smo prespali še eno noč in se naslednje jutro odpravili proti Sloveniji. Čakala nas je dolga pot nazaj, a kljub zanimivi ekskurziji, smo se veselili povratka domov.

Jana Govednik, 2. b