Informativna dneva Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije znova pritegnila veliko devetošolcev

Informativna dneva sta priložnost, ko se devetošolci prek kratkih predstavitev in ogledov šol podrobno seznanijo z izobraževalnimi ustanovami, na katerih bodo preživeli nadaljnje šolanje. 

V petek, 17. 2. 2023, ob 9. uri, se je začel informativni dan. Bodoče dijake in njihove starše smo sprejeli v prostorih šole, z dobrodošlico ter s predstavitvami izobraževalnih programov (biotehniška gimnazija; kmetijsko-podjetniški tehnik (SSI), naravovarstveni tehnik (SSI); gospodar na podeželju (SPI), vrtnar (SPI), cvetličar (SPI), slaščičar (SPI) in mesar (SPI); pomočnik v biotehniki in oskrbi (NPI) ter kmetijsko-podjetniški tehnik (PTI) in hortikulturni tehnik (PTI)) in dijaškega doma.

V nadaljevanju so si osnovnošolci ogledali demonstracije pouka angleščine, matematike, biologije, biotehnologije, kemije, laboratorijskih vaj; predstavitve oz. prikaze pouka z različnih področij, se udeležili dijaške klepetalnice, si ogledali knjižnico in šolsko posestvo, na koncu pa se še okrepčali v šolski jedilnici.

Dvodnevno dogajanje se je začelo danes, 17. februarja 2023, ko smo na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma pripravili informativna dneva za učence osnovnih šol ter ostalih obiskovalcev, ki so želeli videti, kaj vse znamo, in se bo nadaljevalo še v popoldanskem časuob 15. uri in jutri, v soboto, 18. 2. 2023, ob 9. uri. Naša ponudba obsega pester nabor delavnic in prikazov, ki zajemajo področja biotehnologije, kmetijstva, hortikulture, naravovarstva, živilstva, gozdarstva …

Osnovnošolcem, bodočim dijakom, smo želeli pokazati najboljše, kar imamo: tradicijo, znanje, sodelovanje in vizijo prihodnosti. Če ima nekdo delo rad, vlaga vanj ves svoj trud in znanje, lahko nekoč iz malega zraste veliko. Pomembno je, da vsak, ki se odloča za poklic, verjame vase in v svojo odločitev. Če bo prava in dobra, ga bo tudi osrečila.