Novice

Spoznali smo kulturne znamenitosti Novega mesta

V četrtek, 9. 6. 2022, smo si dijaki 1. e in 1. f ogledali stalno razstavo s področja arheologije v Dolenjskem muzeju, seznanili smo se z uporabo Knjižnice Mirana Jarca, na koncu pa smo se ustavili v Kulturnem centru Janeza Trdine, kjer smo si z zanimanjem ogledali slikarsko razstavo naše profesorice likovne umetnosti, dr. Jožice Medle. Profesorica Medle nas je z razlago popeljala skozi avtorsko razstavo slik.

 

Obeležili smo svetovni dan mleka - 1. junij

Ob svetovnem dnevu mleka smo dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije danes, v sredo, 1. 6. 2022, delili mleko, čokoladne napitke, zelišča in izdelke iz tetra paka. Obenem smo poudarjali, kakšen je pomen uživanja mleka in mlečnih izdelkov.

Naše aktivnosti potekajo v sodelovanju z Ekošolo, vsem obiskovalcem pa se iskreno zahvaljujemo za prijazen odziv!

Sodelujoči dijaki: Katarina Cencelj, Urh Cigale, Blaž Lukančič, Žiga Rovšek.

GRMSKE GIMNAZIJKE ZMAGALE NA PRVEM DRŽAVNEM ZNANSTVENO-PODJETNIŠKEM TEKMOVANJU SCIENCEJAM 2022!

GRMSKE GIMNAZIJKE ZMAGALE NA PRVEM DRŽAVNEM ZNANSTVENO-PODJETNIŠKEM TEKMOVANJU SCIENCEJAM 2022!

Kaja Dragan, Pia Rak, Lea Lisec in Kristina Sinur iz 3. letnika grmske biotehniške gimnazije so danes, 24. maja 2022, pokazale, da je njihovo večmesečno raziskovalno-podjetniško delo obrodilo sadove.

Med 12 ekipami iz 8 slovenskih srednjih šol iz celotne Slovenije so močno zmagale z odličnimi RAZKUŽILI Z NAVDIHOM. Začele so s parno destilacijo eteričnih olj in zaključile s prototipi linije izdelkov, pripravljenimi za prodajo na trgu – in vsemi stotimi koraki vmes. 

Tudi naši maturanti odplesali tradicionalno ulično četvorko

Maturanti so danes opoldne po slovenskih mestih zaplesali tradicionalno ulično četvorko v okviru projekta Plesne zveze Slovenije (PZS). Hkrati je v 17 slovenskih in 18 mestih po Evropi zaplesalo več kot 15 tisoč udeležencev. Dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, 4. a biotehniške gimnazije, so se po dveh letih prekinitve udeležili maturantske parade v Novem mestu, na Glavnem trgu, kjer so odplesali tradicionalno četvorko.

 

 

Dijaki 2. letnikov biotehniške gimnazije po Jurčičevi poti

V četrtek,19. 5. 2022, so imeli dijaki 2. a in 2. b biotehniške gimnazije medpredmetno povezavo med slovenščino in športno vzgojo. Uspešno so prehodili Jurčičevo pot, pohodniško pešpot po valovitih dolenjskih gričih, ki je poimenovana po pisatelju Josipu Jurčiču. Tradicionalno pohod poteka sicer na prvo soboto v marcu, kar simbolizira pisateljevo rojstvo 4. marca 1844, obišče pa ga povprečno 7000 pohodnikov. Hojo so dijaki začeli v Višnji Gori, kjer je po začetnem strmem vzponu sledila prijetna, razgibana pot do Muljave.

RAZPORED IZPITOV - dodatni spomladanski izpitni rok 2022 (TG, SSI, PTI)

Modul:  EKOLOŠKO KMETOVANJE

Datum:  24. 5. 2022, 13.30

Prostor:  IP

Komisija: D. Hosta, M. Hrastelj, P. Kuhar

 

Modul:  TRAJNOSTNI RAZVOJ

Datum:  24. 5. 2022, 14.15

Prostor:  IP

Komisija: M. Hrastelj, P. Kuhar, D. Francekovič

 

Predmet:  ANGLEŠČINA - pisno

Datum:  24. 5. 2022, 10.15

Prostor:  I2

Nadzorni učitelj: U. Mihelič

 

RAZPORED PREDMETNIH IZPITOV (IZBOLJŠEVANJE OCEN ZA ZAKLJUČNE LETNIKE) SPOMLADANSKI ROK 2022

Predmet:  NEMŠČINA - pisno

Datum:  24. 5. 2022, 10.15

Prostor: I2

Nadzorni učitelj: U. Mihelič

 

Predmet:  NEMŠČINA - ustno

Datum:  24. 5. 2022, 12.45

Prostor:  ZGO

Komisija: N. Sovič Kirm, J. Cerovšek, U. Mihelič

 

Modul:  VODENJE DEL NA KMETIJSKEM GOSPODARSTVU

Datum:  24. 5. 2022, 13.45

Prostor:  IP

Komisija: D. Francekovič,  M. Hrastelj, P. Kuhar

 

Predmet:  SLOVENŠČINA - pisno

Datum:  25. 5. 2022, 11.05

Prostor:  I1

Nadzorni učitelj: G. Kastelic

 

Športni dan - Slivnica

Dijaki 2. C in D,3. D ter 4. E smo se odpravili na športni dan. Najprej smo se podali v Rakov Škocjan, kjer smo si ogledali regijski park. Ustavili smo se tudi v Cerknici, kjer smo začeli pot do koče na Slivnici. Pot je bila naporna, ampak se je izplačalo, saj nas je zgoraj pričakal zelo lep razgled na Cerkniško jezero. Med potjo smo videli tudi sosednji hrib Snežnik.