Novice

POVEZAVE DO SREČANJ ZOOM ZA DNEVE KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE 2023

POVEZAVE DO SREČANJ ZOOM ZA DNEVE KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE 2023

 

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite na letošnjih DNEVIH KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE. Dobimo se vsak dan od 23. do 27. januarja 2023 ob 17h.

Da bo naše druženje prijetno za vse, vas prosimo, da se v srečanja ZOOM prijavite vsaj 5 minut pred začetkom.

Povezave do srečanj:

a)   DAN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE (23. 1. 2023, 17.00)

PRIHAJAJO SPLETNI DNEVI KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE!

PRIHAJAJO SPLETNI DNEVI KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE!

 

Le še poldrugi teden nas loči od letošnjih FB dogodkov, ki smo jih s skupnim imenom poimenovali DNEVI KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE.

Vsak dan od ponedeljka, 23. 1., do petka, 27. 1. 2023, se bomo dobili ob 17h v ZOOM srečanjih v živo. Dogodke bomo obenem v živo predvajali tudi na FB profilu GRM NOVO MESTO – CENTER BIOTEHNIKE IN TURIZMA (FB LIVE).

Zimski športni dan na Bledu

Dijaki 3. a, 3. b, 4. a, 4. b, 4. c in 4. d smo imeli zimski športni dan na Bledu. V Ledeni dvorani Bled smo se dve uri učili drsanja pod vodstvom animatorjev, nato pa smo odšli na pohod okoli Blejskega jezera. Prosti čas pa smo izkoristili za ogled Bled in okusili blejsko kremno rezino.

 

 

»POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN«

V sredo, 11. januarja 2023, organiziramo na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji dogodek »Postani naš dijak za en dan« za tiste devetošolce, ki bi radi preživeli dan v šolskih klopeh v naših programih in si tako olajšali vpis v srednjo šolo.

Bodoči dijaki lahko izbirajo med naslednjimi programi:
kmetijsko-podjetniški tehnik,
- naravovarstveni tehnik,
- gospodar na podeželju,
- vrtnar,
- cvetličar,
- slaščičar,
- mesar,
- pomočnik v biotehniki in oskrbi.

Weihnachten ist schöner mit dir - Božič je lepši s tabo

Končno smo le dočakali božični čas.

Dijaki biotehniške gimnazije so komaj čakali, da ponovno sodelujemo  z Goethe-Institutom Ljubljana pri vseslovenskem projektu »Božič je lepši s tabo« (»Weihnachten ist schöner mit dir«).

Cilj tega projekta je bil, da dijaki s svojimi inovativnimi božičnimi razglednicami razveselijo ljudi v domovih za ostarele v Nemčiji in Avstriji.

Z veliko mero kreativnosti so dijaki pri pouku nemščine najprej izdelali božične voščilnice, potem pa so vanje napisali lepo misel v nemškem jeziku.

TRADICIONALNI DECEMBRSKI DOBRODELNI BAZAR NA KMETIJSKI ŠOLI GRM IN BIOTEHNIŠKI GIMNAZIJI

Dijaška skupnost Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije je letos priredila šestnajsti decembrski dobrodelni bazar, ki je potekal v sredo, 7. decembra 2022, v prostorih šole, na Sevnem, pod Trško goro.

Mesec december smo na naši šoli pričeli s prav posebnim praznovanjem, saj smo 7. decembra 2022 priredili, zdaj že tradicionalni, dobrodelni bazar.

POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN

Vabilo, postani dijak za en dan
Vabilo, postani dijak za en dan

»POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN«

V petek, 16. decembra 2022, in v sredo, 11. januarja 2023, organiziramo na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji dogodka »Postani naš dijak za en dan« za tiste devetošolce, ki bi radi preživeli dan v šolskih klopeh v naših programih in si tako olajšali vpis v srednjo šolo.

Naš dijak uspešen na oktobrskem Ljubljanskem maratonu

V soboto, 22. 10. 2022, sem se udeležil državnega prvenstva Slovenije v uličnih tekih. Tekmoval sem v teku za SŠ na razdalji 3150 m, v kategoriji (2006-2007). V svoji kategoriji sem dosegel 16. mesto od vseh 83 mest. Dosegel pa sem tudi 27. absolutno mesto od 137 mest med vsemi kategorijami SŠ (2004-2007). Vremenski pogoji za tek so bili nadvse neugodni, saj sta tek ves čas oteževala močan veter in dež.

David Slemenšek, 1. d